Bazalkové pesto od Lully

0

Máte chuť na niečo rýchle a chutné? Bazalkové pesto! Zelená omáčka, ktorá pochádza z Janova, z oblasti Ligúrie severného Talianska. Tradične príprava klasického pesta spočíva v rozdrtení bazalkových listov a do nich sa pridáva soľ, cesnak, olivový olej, píniové oriešky a parmezán. Najlepšie pesto je čerstvo pripravené a je to naozaj veľmi jednoduché. Recept máme opäť od kamošky Lully. Na jeho prípravu teda budete potrebovať:

  • 50g čerstvej bazalky
  • 1väčší strúčik cesnaku
  • 5 PL olivového oleja
  • soľ / korenie
  • píniove oriešky podľa chuti
  • …..môžete / nemusíte pridať parmezán…

Ako jednoducho na to?

Všetko poriadne rozmixujete v mixéri, až kým nevznikne kaša, ktorú si podľa vlastnej chuti dochutíte. Na záver môžete pridať trošku citrónu pre farbu a chuť.

Podávať sa to môže do cestovín, šalátov či na hrianky…kde len chcete a kde vám bude chutiť :-)

Dobrú chuť priatelia!

Foto: Lucia Murinová

Recept: Lucia Murinová


Komentáre

Pridaj svoj komentár

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť