Cviklové noky s bazalkou a syrom

0

Noky, halušky, strapačky… Rovnaký základ a nespočet možných variácií, ako toto jedlo urobiť aj zaujimavým. Do cesta môžete pridať čokoľvek a aj keď sa môže zdať, že príprava je zdĺhavá, myslím, že tých pár minút navyše stojí za to :-)

Cviklové noky s bazalkou a syrom 

Na 4 porcie budete potrebovať:

Zelenina:
400g zemiakov
1 stredná cvikla
2 červené cibule
4 strúčiky cesnaku

Bylinky a korenie:
čerstvá bazalka
1 ČL sušenej bazalky
čierne korenie
soľ

Ostatné:
200g pšeničnej celozrnnej múky
olivový olej / prepustené maslo
100g tvrdého syra (pecorino, grana padano)
4 PL slnečnicových  semienok
1 ČL hnedého cukru

Príprava:

Zemiaky a červenú repu uvarím v pare do mäkka. Vychladnuté zemiaky postrúham a cviklu rozmixujem na pyré. Pyré aj zemiaky zmiešam v jednej miske, ochutím soľou, korením, sušenou bazalkou. Pridám lyžicu prepusteného masla a postupne pridávam múku. Cesto vymiesim dôkladne a nechám odpočívať 30 minút. Z cesta vyrobím valčeky, tie nakrájam na kolieska a vytvarujem noky.

Slnečnicové semienka opečiem v panvici bez tuku.

V panvici rozohrejem 4 lyžice oleja, alebo prepusteného masla a pri vyššej teplote cibuľu. Okorením, osolím, pridám hnedý cukor, pretlačený cesnak a opekám 1 – 2 minúty.

Vo väčšom hrnci privediem k varu osolenú vodu a postupne v niekoľkých dávkach uvarím noky. Noky by mali byť uvarené, keď vyplávajú na hladinu… Uvarené opláchnem teplou vodou a pridám do panvice k cibuľkovej zmesy. Prehrejem a servírujem…

…cviklové noky s pečenou červenou cibuľkou, čerstvými lístkami bazalky, slnečnicovými semienkami a strúhaným syrom.

Dobrú chuť :)

Autor: Martin – zeleninkanastole.blogspot.cz

Foto: Martin – zeleninkanastole.blogspot.cz


Komentáre

Comments are closed.

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť