Domáci bylinkový syr s medvedím cesnakom (Videorecept)

0

Príprava domáceho syru nie je vôbec taká zložitá ako si možno myslíte, práve naopak. My sme vyskúšali urobiť syr s medvedím cesnakom a pažítkou. Bylinky však môžete použiť aj iné, podľa vašej chuti a obľuby.

Domáci bylinkový syr s medvedím cesnakom:

Ingrediencie:

  • 1 l mlieka 
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • 2 ČL soli (aj viac, podľa toho, aký slaný ho chcete mať)
  • 30 g byliniek (medvedí cesnak a pažítka – tie sme použili my)

Postup prípravy:

  1. Mlieko necháme zovrieť.
  2. Kým sa varí, zmiešame si kyslú smotanu s vajíčkami a soľou.
  3. Bylinky si nakrájame na drobno.
  4. Keď mlieko začne vrieť, dáme ho na slabšie a pomaličky prilejeme pripravenú zmes z kyslej smotany a vajíčok.
  5. Na miernom ohni ešte povaríme cca 5 minút a keď sa nám začnú tvoriť mierne hrudky, pridáme bylinky. Môžeme ešte osoliť a premiešame.
  6. Na sitko si dáme gázu a hmotu do nej nalejeme. Syr zvrchu pritlačíme niečím ťažším a necháme stiecť cca 1 hodinku.
  7. Potom syr odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny.

Domáci bylinkový syr

Dobrú chuť :-)

Video: Andrej Kanyik – ďalšie zdravé video recepty nájdete na youtube.com
Foto: Andrej Kanyik

 

 

 

 


Komentáre

Comments are closed.

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť