Jablkovo-slivkový vegan koláč

1

Výborný vegan koláč – neobsahuje žiadne mlieko ani vajíčka. A múku sme z väčšej časti nahradili ovsenými vločkami. Príprava trvá asi 20 minút a pečenie cca 35 minút.

Čo potrebujeme na cesto: 200g jabĺk a 200g sliviek (použila som mrazené, ak nemáte slivky, možete nahradiť napr. väčším množstvom jabĺk, alebo broskyňami, hruškami), 2 šálky ovsených vločiek (ja som zmiešala jemné aj tie väčšie), 1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky, cca lyžička jedlej sódy, lyžica citrónovej šťavy, agáve sirup 7 polievkových lyžíc.

Jablká očistíme, nakrájame, pridáme slivky a rozmixujeme na pyré. Pridáme citrónovú šťavu, agáve sirup, sódu a pomixujeme. Prisypeme vločky, múku a premiešame.

Pripravíme si posýpku: 5-6 orechov tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme jemné ovsené vločky asi štvrť šálky, lyžicu agáve sirupu a pridala som aj 2 lyžice ryžového mlieka a pomiešala.

Kokosovým olejom som vymazala formu, vysypala trochou jemných vločiek, dala cesto, na vrch poukladala na mesiačiky nakrájané jablká a posypala posýpkou, Dala som do rúry na 180 stupňov a piekla cca 35 minút. A je to :)


Komentáre

Jeden komentár

Pridaj svoj komentár

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť