Jednoduchý ríbezľový koláč

0

Zamrazili ste si v lete ovocie a rozmýšľate, čo s ním okrem pridávania do smoothies? Skúste tento veľmi jednoduchý koláč, jednoduchší už asi neexistuje. Miesto ríbezlí môžete použiť čokoľvek iné, napríklad maliny alebo čučoriedky. 

Na ríbezľový koláč budete potrebovať:

  • 170 gramov hladká špaldová múka (alebo zmiešajte bielu a špaldovú)
  • 1 prášok do pečiva
  • 120 gramov práškového cukru
  • 125 gramov masla
  • 4 bio vajíčka
  • nastrúhanú citrónovú kôru z bio citróna
  • 500 gramov ríbezlí
  • trocha hnedého trstinového cukru

Postup:

Na dno kruhovej formy si dajte papier na pečenie a okraje formy ešte potrite maslom / kokosovým olejom. Dno posypte trstinovým cukrom a nasypte na neho umyté, odstopkované a vysušené ríbezle.

Všetky ostatné ingrediencie zmixujte do hladkého cesta a to rozotrite na ríbezle vo forme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 50 minút.

Po vychladnutí prevrátime na tanier – a máme krásny koláč. Jednoduché, však?

foto: redakcia zelenejablko.sk


Komentáre

Pridaj svoj komentár

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť