Jemná mrkvová polievka

0

Mrkvová polievka patrí medzi naše obľúbené, varíme si ju veľmi často. Má krásnu farbu, sladkú chuť a dá sa urobiť kedykoľvek, veď mrkva je doma takmer vždy :) 

Mrkvová polievka (2 porcie) – pripravíme si:

  • 3 mrkvy a 1 petržlen nahrubo nastrúhané
  • 1/2 polievkovej lyžice sušeného polievkového základu (alebo zeleninový vývar)
  • 1/2 polievkovej lyžice inaktívneho droždia sušeného (významný zdroj vitamínu B)
  • 1 strúčik cesnaku
  • trošku koriandra a petržlenovej vňate

Mrkvová polievka – postup:

Pripravíme si rozmiešaný polievkový základ a inaktívne sušené droždie v horúcej vode. V hrnci opečieme na troške oleja mrkvu. Po cca minúte zalejeme mrkvu horúcou vodou s polievkovým základom a droždím, pridáme cesnak a koriander a varíme, kým mrkva nezmäkne. Môžeme pridať trochu uvarenej ryže, petržlen a premiešať.

TIP: Občas vymením cesnak za kúsok zázvoru, ktorý po dovarení z polievky vyberiem. Ak polievku rozmixujeme do hladka, zvykneme si pridať aj sójovú smotanu. 

Foto: Lucia Murínová

Autor: Denisa

 


Komentáre

Pridaj svoj komentár

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť