Víkendové pečenie – ľahká bábovka

0

Vynikajúca ľahká bábovka – nepatrí do kategórie tých najzdravších jedál, ale ku káve alebo k čaju raz za čas je super. A samozrejme pridávame aj pár tipov, ako ju predsa len urobiť trošku zdravšie.

Ľahká bábovka – budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 250 g polohrubá múka
  • 250 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dc mlieko
  • 1 dc olej
  • 1 kypriaci prášok
  • troška masla a strúhanky na vysypanie formy

 Ľahká bábovka – postup:

  1. Pripravíme si formu – vymastíme trochou masla a vysypeme strúhankou
  2. Polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom
  3. 1 dc oleja zmixujeme ručným mixérom s 1 dc vody, pokým sa nám nevytvorí pena
  4. Oddelíme žĺtka od bielkov.
  5. Žĺtka zmixujeme ručným mixérom s cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom.
  6. Do tejto zmesi pridáme  cez sitko polohrubú múku s kypriacim práškom, postupne zmixovaný olej s vodou a premiešame.
  7. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh.
  8. Tento sneh pridáme do zmesi postupne na viackrát a premiešame jemne metličkou.
  9. Ak chceme dvojfarebnú, tak 2/3 cesta nalejeme do formy, do ďalšej časti pridáme kakao a potom pridávame pomaly do formy, pričom môžeme vidličkou trošku miesiť zmes vo forme, aby farebná časť prenikla do základnej.
  10. Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch, potom prikryjeme alobalom a dopekáme ďalších cca 15 minút. Špajlou zistíme, či je bábovka upečená aj vo vnútri.

DOBRÚ CHUŤ prajeme!

 TIPY pre zdravšiu alternatívu:

 polohrubú múku môžeme premiešať napoly so špaldovou, ktorá je zdravšia a má jemnú orieškovú príchuť. Cukor môžeme premiešať s ovocným (pozor je sladší, čiže menšie množstvo). Mlieko môžeme namiesto kravského použiť ryžové, mandľové alebo inú rastlinnú alternatívu.


Komentáre

Pridaj svoj komentár

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť