Víkendové pečenie – ľahká bábovka

0

Vynikajúca ľahká bábovka – nepatrí do kategórie tých najzdravších jedál, ale ku káve alebo k čaju raz za čas je super. A samozrejme pridávame aj pár tipov, ako ju predsa len urobiť trošku zdravšie.

Ľahká bábovka – budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 250 g polohrubá múka
  • 250 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dc mlieko
  • 1 dc olej
  • 1 kypriaci prášok
  • troška masla a strúhanky na vysypanie formy

 Ľahká bábovka – postup:

  1. Pripravíme si formu – vymastíme trochou masla a vysypeme strúhankou
  2. Polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom
  3. 1 dc oleja zmixujeme ručným mixérom s 1 dc vody, pokým sa nám nevytvorí pena
  4. Oddelíme žĺtka od bielkov.
  5. Žĺtka zmixujeme ručným mixérom s cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom.
  6. Do tejto zmesi pridáme  cez sitko polohrubú múku s kypriacim práškom, postupne zmixovaný olej s vodou a premiešame.
  7. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh.
  8. Tento sneh pridáme do zmesi postupne na viackrát a premiešame jemne metličkou.
  9. Ak chceme dvojfarebnú, tak 2/3 cesta nalejeme do formy, do ďalšej časti pridáme kakao a potom pridávame pomaly do formy, pričom môžeme vidličkou trošku miesiť zmes vo forme, aby farebná časť prenikla do základnej.
  10. Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch, potom prikryjeme alobalom a dopekáme ďalších cca 15 minút. Špajlou zistíme, či je bábovka upečená aj vo vnútri.

DOBRÚ CHUŤ prajeme!

 TIPY pre zdravšiu alternatívu:

 polohrubú múku môžeme premiešať napoly so špaldovou, ktorá je zdravšia a má jemnú orieškovú príchuť. Cukor môžeme premiešať s ovocným (pozor je sladší, čiže menšie množstvo). Mlieko môžeme namiesto kravského použiť ryžové, mandľové alebo inú rastlinnú alternatívu.


Komentáre

Pridaj svoj komentár

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť