Ľahký čučoriedkový koláč

2

Čučoriedky sú nielen pomocníkom proti hnačke, ale obsahujú aj veľa vitamínu C a betakaroténu.  Sú bojovníkom s vysokou hladinou cholesterolu, chránia pred infekciami, hlavne ústnej dutiny a hrtana. Využime tieto šikovné drobné plody a urobme si ľahký čučoriedkový koláč.

Na čučoriedkový koláč potrebujeme:

200g čučoriedok, 3 stredne veľké jablká (300g), 250g hladkej múky, 125g zmäknutého masla, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 120g práškového cukru, 2 lyžičky vanilínového cukru, 2 vajíčka, 125 ml mlieka.

Postup:

  1. Čučoriedky umyjeme a osušíme. Z jabĺk vykrojíme jadierka a nakrájame ich na mesiačiky.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  3. Rúru vyhrejeme na 185°C. Polovicu cesta rozotrieme do vymastenej formy, uložíme vrstvu pripravených čučoriedok a pár mesiačikov jablka, na ktoré rozotrieme zvyšné cesto. Na cesto poukladáme ďalšie jablká a pár čučoriedok, ktoré posypeme hnedým a škoricovým cukrom.
  4. Vo vyhriatej rúre pečieme 20-25 minút.

This slideshow requires JavaScript.


Komentáre

2 komentáre

Pridaj svoj komentár

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť