Mrkvová haruľa s hráškovo-avokádovým pyré

0

V minulosti sa vraj hrášok zbieral až potom, čo vyschol na poli a varili sa z neho kaše, či mlela múka… “Nedozretý” zelený hrášok ochutnali ako prví pred 400 rokmi Holanďania. Odvtedy ho nevieme prestať jesť a dychtivo čakáme, až príde jeho sezóna :)

Na prípravu 4 porcií potrebujem:

500 g mrkvy
500 g hrášku
2 menšie avokáda
800 g skorých zemiakov
100 g mrazenej kukurice
1 červenú cibuľu
¼ póru
1 citrón alebo limetka

petržlenová vňať
2 lyžičky rasce
štipka muškátového orieška
1 bobkový list
čierne korenie
soľ

3-4 dl ovseného mlieka
4 lyžice ryžovej múky
1 lyžica lahôdkového droždia
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica hnedého cukru/ ½ lyžice jaggery
2 lyžice medu
prepražené maslo

Príprava:

Na placku v miske zmiešam postrúhanú mrkvu, na drobno nakrájanú červenú cibuľku, pór, nasekanú petržlenovú vňať, rascu, ovsené mlieko, ryžovú múku, lahôdkové droždie a trošku prepraženého masla. Ochutím hnedým cukrom, alebo jaggery, čiernym korením, soľou a troškou sójovej omáčky. Zmes dobre premiešam a nechám pár minút odpočívať.

Placičky vypekám na troške masla z oboch strán.

Zemiaky povarím v osolenej vode s rascou a bobkovým listom. Po uvarení scedím a premiešam s prepraženým maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Na pyré rozmixujem hrášok s avokádom a troškou ovseného mlieka. Dochutím sójovou omáčkou, soľou, medom, čerstvo strúhaným muškátovým orieškom a citrónovou, alebo limetkovou šťavou.

Servírujem mrkvovú “haruľu” s živým hráškovo-avokádovým pyré a varenými novými zemiakmi.

Dobrú chuť :)

Mrkvová haruľa s hráškovo-avokádovým pyré

 

Autor: Martin – jeho ďalšie recepty nájdete aj na jeho blogu http://zeleninkanastole.blogspot.cz/
Foto: Martin

 


Komentáre

Comments are closed.

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť