Najlepšie jablkové pité

0

Toto jablkové pité je exkluzívne dobré… U nás zmizne celý plech za deň. Vyskúšajte aj vy :)

Potrebujeme: 600 g polohrubej múky, 1 balík kypriaceho prášku, 150 g práškového cukru, 1 balík vanilínového cukru, 250g hera maslová príchuť, 1 vajce, 2-3 lyžice mlieka.

Na plnku: 6 väčších jabĺk, 2 až 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžičku mletej škorice, trocha džemu (my dávame čučoriedkový, alebo ríbezľový).

Jablkové pité – postup:

1. Ja začínam jablkami, lebo kým sa tie podusia a trošku vychladnú, tak stihnem urobiť cesto. Takže jablká: ošúpané jablká nakrájame na menšie kocky, asi 2 jablká odložíme a ostatné dáme do hrnca, posypeme 2 lyžicami cukru a polovicou lyžičky škorice. Na miernom ohni dusíme, kým sa nerozvaria. Odložené kocky jabĺk zasypeme v miske zvyšným cukrom a škoricou a premiešame.

2. Múku preosejeme a zmiešame s kypriacim práškom, práškovým a vanilínovým cukrom, zmäknutou Herou a vajíčkom. Rukami vypracujeme cesto a podľa potreby prilievame mlieko. Cesto rozdelíme na 2 časti a na doske posypanej múkou vyvaľkáme plát veľkosti plechu. Spodný plát môže byť trochu hrubší. Pomocou valčeka ho preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

3. Spodný plát na plechu natrieme tenkou vrstvou džemu, potom mierne vychladnutými podusenými jablkami a nakoniec nasypeme ochutené kocky jabĺk, ktoré do plnky jemne zatlačíme. Navrch uložíme druhý vyvaľkaný plát cesta, okraje zarovnáme. Koláč pečieme v rúre vyhriatej vopred na 190° asi 40 minút. Ak chcete, môžete po vychladnutí posypať práškovým cukrom cez sitko.

NÁŠ TIP: práškový cukor v ceste sa dá nahradiť agáve, v pomere 3 diely agáve sirupu = 4 diely cukru. Múku môžeme použiť aj kombináciu bielej so špaldovou.





Komentáre

Pridaj svoj komentár

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť