Neodolateľná nátierka z cícera – hummus

0

Hummus je moja druhá najobľúbenejšia nátierka, hneď po guacamole. Na druhom mieste je iba kvôli väčšej prácnosti. Tento jedinečný recept mám tiež od kamarátky, ktorá mu pridala trošku africkej podoby a povedala mi k tomu nasledovné: “Ja popravde robím svojskú verziu, ktorú ale považujem za lepšiu, než originál. Aká skromnosť ;)” A ja len dodávam, že skromnosť by bola zbytočná. Posúďte sami: 

  1. Cícer, cca 300-350g, treba vybrať dobrý, najlepšie bio. Namočíme na celú noc, najlepšie je ešte pár krát vymeniť vodu (voda naozaj smrdí).
  2. Cícer potom varíme v osolenej vode cca 2-2,5 hodiny, kým nie je normálne mäkký.
  3. Necháme úplne vychladiť a potom dáme do mixéra. Dolejeme čo najstudenšiu vodu, ľadová je ideálna. Nie veľa, len asi 2-3 polievkové lyžice, aby nátierka zasa nebola príliš riedka.
  4. Mixujeme do hladka. Ak je hmota hustá, pridáme ešte trocha studenej vody.
  5. Pridáme tahini pastu (sezamová pasta, ja kupujem v DM), cca 2 čajové lyžičky, cesnak, šťava z citrónu. Pomixujeme a výsledkom je klasický hummus, nie príliš výraznej chuti.
  6. A TERAZ dôležité dodatky: do tejto klasickej verzie pridáme čerstvú voňavú paradajku a 2-3 polovice sušených paradajok naložených v oleji, aj cca 2 polievkové lyžice oleja z paradajok. Samozrejme v Afrike nepostrádateľné ohromné množstvo chilli a ešte trocha cesnaku a ešte raz poriadne zmixujeme do hladka.
  7. Natrieme v poriadne hrubej vrstve na opečený “arabský chlieb” alebo wrap a zabalíme do formy wrapu, plus veľa čerstvej zeleniny k tomu, a dokonalá večera alebo občerstvenie sú hotové.

Tak nech sa vydarí a nech Vám chutí! 

 


100%
100%
SUPER
  • Zaujímavé
    10

Komentáre

Pridaj svoj komentár

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť