Nepečená torta z krupice, s ovocím a karobom

0

Tento koláč, alebo skôr táto nepečená torta z krupice, s ovocím a karobom, nie je z kategórie tých najzdravších, takže tí, ktorí držíte diéty, očisty, alebo vegáni, nepokračovať v čítaní a hlavne nepozerať na fotku :) Nevymyslela som ju ja, inšpiroval ma už pripravený recept, ale doladila som si podľa vlastnej chute a niečo som nahradila (nemusí byť až tak strašne tuhá a sladká ako by bola podľa pôvodného receptu a mlieko v tejto nie je kravské).

Budete potrebovať:

  • 250g masla
  • 1 liter mlieka (dala som mandľové)
  • 30g cukru (ja som dávala trstinový. Mandľové mlieko je dosť sladké, ak dávate iné – kravské alebo iné rastlinné, dajte aj 40g cukru)
  • 3 žĺtky (dá sa nahradiť, viac info TU)
  • 130g detskej krupice
  • konzervované broskyne
  • 1 balenie želatíny
  • 1 väčšie balenie piškót
  • 1 lyžica karobu (alebo kakaa)
  • 2 kiwi alebo iné ovocie, ktoré máte po ruke, na dozdobenie

Postup prípravy:

1. Do teplého mlieka prisypeme krupicu a cukor a za stáleho miešania uvaríme krupicu.

2. Odstavíme, pridáme po kúskoch maslo, žĺtky a mixujeme ručným mixérom.

3. Zmes rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme cca 1 lyžicu karobu/kakaa

4. Pripravíme si tortovú formu, na dno naukladáme piškóty. Polejeme tmavou krupicou, naukladáme ďalšie piškóty, polejeme bledou krupicou. Zarovnáme povrch a dáme vychladnúť do chladničky.

5. Broskyne precedíme a do šťavy nasypeme želatínu, pomiešame a prehrejeme.

6. Broskyne vymixujeme na pyré, primixujeme želatínu.

7. Krupicu vyberieme z chladničky, dáme na ňu broskyňové pyré, dozdobíme nakrájanám kiwi alebo iným ovocím.

8. Necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie až do ďalšieho dňa!

 

autor a foto: denisa

info: mnamky-recepty.sk

 


Komentáre

Comments are closed.

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť