Pohánkový šalát

1

Pohánka je obilie, ktoré bolo kedysi jedlom chudobných ľudí. Dnes však nechýba ani v ponuke luxusných reštaurácií. Sú to trojhranné menšie zrnká, po uvarení s chuťou ryže, na raw spôsob špecifická, pre mňa jemne oriešková chuť. Musím priznať, že hoci raw verzia prípravy je nepochybne zdravšia, varená je zasa pre našu rodinu oveľa chutnejšia :)

Robievame si tento pohánkový šalát: 

  • 1 malá šálka pohánky
  • 1,5 šálky vriacej vody
  • 1 viazanička reďkovky
  • 1 mladá cibuľka
  • 2 PL sterilizovanej kukurice
  • hrsť slnečnicových semienok
  • olivový olej, citrónová šťava, petržlenová vňať

Pohánkový šalát postup:

Pohánku dáme do vriacej vody, pridáme olej, soľ a varíme 3-4 minúty. Odstavíme a pod pokrievkou necháme dojsť 30 minút. Na sucho opražíme slnečnicové semienka (pozor aby sa nepripálili). Do misky dáme vychladnutú pohánku, pokrájané reďkovky, cibuľku, kukuricu, semienka, trochu oleja a citrónovú šťavu, ozdobíme vňaťou. Dobrú chuť a na zdravie! :)

Zeleninu si môžete samozrejme nakombinovať podľa chuti, sezóny a preferencií. V raw verzii stačí keď pohánku namočíte na noc. 

foto: pixabay

autor: denisa


Komentáre

Jeden komentár

Pridaj svoj komentár

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť