Tekvicový cheesecake

0

Na prípravu tekvicového cheesecake budete potrebovať:

Korpus

200g jemných ovsených vločiek
1 vajíčko
3 PL kokosového oleja
2 PL javorového sirupu 
trocha vody

Plnka

500g tvarohu
450g tekvicového pyré
2 vajíčka
1 PL arašídového masla
2 ČL škorice
1/2 ČL mletého zázvoru
trocha citrónovej šťavy
sladidlo podľa chuti (napríklad opäť javorový sirup alebo med)

Postup je veľmi jednoduchý:

Ako prvé si pripravíme korpus. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a prilejeme trocha vody, aby sme dosiahli mierne lepkavú konzistenciu. Cesto vtlačíme na spodok aj boky tortovej formy. Tento pripravený korpus dáme piecť na cca 12 minút na 200 stupňov do trúby.

Kým sa nám korpus pečie, pripravíme si plnku. tekvicu vydlabeme, nakrájame na kocky a dáme piecť alebo variť. Upečenú/uvarenú tekvicu rozmixujeme na pyré. Tvaroh vymiešame s tekvicovým pyré, pridáme vajíčka a arašidové maslo. Na záver pridáme škoricu, zázvor, citrónovú šťavu a osladíme podľa chuti. Náplň nalejeme na predpečený korpus a pečieme ďalších ešte 50 minút na 180 stupňov.

Užite si ho :)

Foto: Lenka Bartošová
Recept: Lenka Bartošová





Komentáre

Comments are closed.

Neprestávajte čítať, máme pre vás ďalšie výborné články

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Čo je pre telo lepšie, šťavy alebo smoothies?

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť