Toto je dôvod, prečo je sóda bikarbóna nočnou morou pre farmaceutický priemysel

0

Využitie sódy bikarbóny je naozaj všestranné. Je to akýsi všeliek, ktorý dokáže liečiť mnohé ochorenia.

Podľa výsledkov výskumov, rakovine sa darí v prostredí, kde sa nachádza kyselina mliečna, ktorá sa tvorí vtedy, ak určitý druh huby alebo plesne žije v prostredí bez dostatku kyslíka. Tiež sa však zistilo, že ak sa nádorové bunky vystavia vysokej koncentrácii kyslíkových molekúl, dochádza k ich zničeniu. O čom vlastne hovorím?

Je to možno ťažké si predstaviť, že tak bežná substancia sóda bikarbóna (jedlá sóda) dokáže ponúknuť oveľa viac výhod ako väčšina drahých liekov, ktoré ponúka farmaceutický priemysel. Existuje však mnoho zaujímavých dôkazov,  ktoré poukazujú na to, že dokáže vyliečiť mnoho vážnych ochorení ako je rakovina či cukrovka.


Mohlo by vás tiež zaujímať: Najväčšie hrozby pre zdravé hrubé črevo


Sóda bikarbóna je veľmi široko skúmaná látka, ktorú už niekoľko rokov využívajú samotní onkológovia. Chemoterapia a žiarenie môžu zničiť životne dôležité orgány tela, ako pečeň a obličky, a preto hydrogénuhličitan sodný (sóda bikarbóna) je zvyčajne periodicky podávaný pacientom, aby sa tomu zabránilo.

Po celom svete si ju ľudia pridávajú do vody, aby si tým liečili rôzne zdravotné problémy. Kombinácia jedlej sódy s inými prírodnými látkami, ako je jód alebo horčík, vytvára zmesi, ktoré sú v medicínskom prostredí naozaj zázračné.


Mohlo by vás tiež zaujímať: Toto ovocie zabíja rakovinu iba za pár minút. Neskutočné!


Je veľmi dôležité si udržať správnu úroveň pH v organizme. Bohužiaľ, moderná strava podporuje skôr zníženie hladiny pH a vytvára tak kyslé prostredie v organizme. Fakt, že bunky najlepšie fungujú v mierne zásaditom prostredí dodáva značnú výhodu efektívnosti sódy bikarbóny. Pri nízkych úrovniach sa funkcia buniek zhoršuje, čo vedie k závažným zdravotným problémom ako rakovina, gastritída, osteoporóza, cukrovka, srdcovocievne ochorenia a mnohé ďalšie.

Sóda bikarbóna vlastne prispieva k transportu kyslíka do buniek, a tým bunkám zvyšuje pH. Konzumáciou sódy bikarbóny môžete zabrániť artritíde, dna či obyčajnej chrípke.


Mohlo by vás tiež zaujímať: Rakovina prsníka, strach každej ženy! Ako proti nej?


Užitie:

1/2 ČL do pohára studenej vody 4x denne niekoľko dní- akútne ochorenia

1/2 ČL do pohára studenej vody 2x denne niekoľko týždňov- chronické ochorenia

Pozor: Neprekročte odporúčanú dávku max 5 ČL denne.

Tip: Sódu bikarbónu užívajte vždy minimálne 30 minút pred jedlom, aby sa nenarušilo vaše trávenie (ak ju užijete po jedle, neutralizujete kyselinu v žalúdku).

Tento zaujímavý článok sme našli na healthylifetrickes.com

 


Komentáre

Comments are closed.

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť