Tradičné japonské rezance soba

0

Tradičné japonské rezance soba ( pohanka) sa často podávajú studené. Teplé však tiež majú niečo do s(o)eba :-)

Na prípravu 4 porcií potrebujem:

200 g mangoldu
100 g mrkvy
½ póru
1 červenú cibuľu
2 jarné cibuľky
2 cm kúsok čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
limetku

čerstvú petržlenová vňať
čerstvý ligurček
2 lyžičky čierny horčicových semienok
1 čili papričku
čierne korenie
soľ

240 g soba pohankových rezancov
400 g tofu
4 lyžice sójovej omáčky
4 lyžice ryžového vína
prepražené maslo
2 dl zeleninového vývaru
2 lyžice hnedého cukru/ 1 lyžica jaggery

Príprava:

Nakrájané tofu zmiešam s bylinkami, zohriatym prepraženým maslom a pretlačeným cesnakom.

Nechám hodinku marinovať.

Potom tofu opečiem a preložím na stranu.

Do rovnakej panvice pridám horčicové semienka a nechám rozvoňať. Pridám maslo a vo chvíli keď semienka praskajú, pridám pór, jaggery a soľ. Po dvoch minútach pridám postrúhaný zázvor a opekám ďalšiu minútu. Ďalej pridám mangold, plátky mrkvy, jarnú cibuľku, sójovú omáčku a ryžové víno. Dobre premiešam, pridám opečené tofu a po dvoch minútach odstavím. Nakoniec dochutím limetkovou šťavou.

Rezance povarím v osolenej vode, scedím. V menšom hrnci privediem k varu zmes sójovej omáčky, ryžového vína, červenej cibule a trošku jaggery. Scedené rezance premiešam s touto zmesou.

Servírujem pohankové rezance s tofu, mangoldom a jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť :)

Autor: Martin – jeho ďalšie recepty nájdete aj na jeho blogu http://zeleninkanastole.blogspot.cz/
Foto: Martin

 


Komentáre

Comments are closed.

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť