Tri tipy na zdravšie večerné mlsanie

0

Potrebujete niečo chrúmať? Len tak pri televízii, alebo k poháru vínka, či pri posedení s priateľmi… a má to byť zdravšie ako klasické “párty dobroty”? Tak sa inšpirujte – tu sú tri tipy na zdravšie večerné mlsanie.

1) Cícerové guličky

Túto dobrotu si treba naplánovať vopred. Cícer ráno namočíme do vody. Večer ho povaríme takmer do mäkka. Presušíme v utierke, v miske poriadne zmiešame s himalájskou soľou a olivovým olejom, poprípade pridáme sušené bylinky alebo korenie podľa chuti. Rozložíme na papier na pečenie a pečieme v trúbe pri 200º asi 15 minút.

2) Karfiolový “popcorn” RAW

Neskutočne jednoduché a rýchle. Potrebujeme:

  • hlávku karfiolu
  • kajenské korenie
  • tebi droždie
  • trošku kokosového oleja (nemusí byť),
  • himalájskej soli (nemusí byť),
  • kto chce pikantnejšie si mðže pridať aj trošku štipľavej papriky…

Umytý karfiol (bez listov) nakrájame na kúsky, a v miske poriadne premiešame s ostatnými ingredienciami a je to! Kto chce a má k dispozícii sušičku, môže posušiť :)

3) Kale chipsy

Skvelé a jednoduché… budete potrebovať:

  • niekoľko listov kučeravého kelu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • ½ čajovej lyžičky himalájskej soli
  • ak chcete, tak pridajte 1 lyžicu parmezánu (jemne nastrúhaného)

Kelové listy umyjeme, vysušíme v utierke a natrháme na kúsky veľkosti chipsov (bez stredovej “žily”). Dôkladne premiešame s olivovým olejom, soľou a parmezánom a naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a necháme piecť cca 15 minút, až kým nezačnú po okrajoch hnednúť. Hotové kelové chipsy sú suché a krehké.

autor: denisa

foto: commons.wikimedia.org


Komentáre

Comments are closed.

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť