Vajcový koňak, špaldové palacinky a jablkové guličky – v zdravšej verzii

0

Tieto recepty máme od prispievateľky Janky. Všetko sú to tradičné veci, pripravené v zdravšej verzii. Dobrú chuť :)

Vajcový koňak

Keďže sú Veľkonočné sviatky a tradične sa robí aj vajcový koňak, ktorý obsahuje veľa cukru, ja vám posielam zdravší recept na vajcový koňak… a verte, že je rovnako vynikajúci, ako ten s cukrom: 4 žĺtky vyšľaháme ručným mixérom s 8 PL Stevionu /sladiaci stéviový prípravok/, potom pridať 4 dcl prevareného vychladnutého mlieka, 1 konzervu nesladeného kondenzovaného mlieka, 4 dcl alkoholu /ja dávam 3 dcl rumu a 1 dcl 60% liehu/. Všetko premiešať a naliať do sklenených fliaš, skladovať v chlade.

Špaldové palacinky

Veľmi jednoduché a nelepivé cesto, tieto palacinky sa vždy podaria . Cesto : 3 dcl mlieka, 2 dcl vody, 1 dcl oleja, 2 vajíčka, štipka soli, 1 vanilka a 180 dkg špaldovej hladkej múky. Všetko poriadne rozšľahať a hned môžete robiť palacinky. Panvicu netreba vymazávať tukom, ale ja som mašlovačkou troška potrela panvicu olejom, len jemný film… .Cesto je také redšie, ale skvelé.

Jednoduché jablkové guličky so škoricou

Podávané s rýchlou domácou zmrzlinou, ozdobené lístkami mäty. Postup veľmi jednoduchý: jablká nastrúhať nahrubo a pridávať hrubú múku. (Nepíšem koľko, lebo každé jablko je inak šťavnaté). Potom mokrými rukami formovať guľky, vložiť do vriacej vody, variť asi 3 minúty – pokým nevyplávajú na povrch. Ešte horúce som troška pomastila olejom, potom posypať škoricou a práškovou stéviou podľa chuti. Domáca rýchla zmrzlina – v mixéri rozmixovať zmrznuté akékoľvek ovocie, potom pridať rastlinnú šľahačkovú smotanu a premixovať.

Autor a foto: Jana Hlavičková


Komentáre

Comments are closed.

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť