Nezabudnuteľný višňový koláč s orechovou mrveničkou

0

Na višnový koláč s orechovou mrveničkou potrebujeme: 400g hladkej múky (ja som dala 200g hladkej bielej a 200g celozrnnej špaldovej),  200g mletých orechov (použila som vlašské), 200g  práškového  cukru,  1 vajce, 250g masla (alebo rastlinného tuku na pečenie), 500g višní, 10 polievkových lyžíc kryštáľového cukru

Postup:

1. V mise zmiešame múku, orechy, práškový cukor. Pridáme vajce, maslo a dôkladne premiešame tak, by nám vzniklo drobivé  cesto.

2. Tri štvrtiny vysypeme na plech a malým valčekom alebo rukami roztlačíme. Cesto môžeme dať predpiecť na 10 minút.

3. Višne odkôstkujeme, umyjeme a jemne vysušíme a premiešame v miske s cukrom.

4. Na cesto vysypeme višne zmiešané s cukrom, posypeme zvyšnou štvrtinou cesta rozmrvenou prstami na mrveničku (do mrveničky som ešte pridala múku, aby sa lepšie mrvilo), dáme do vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri 180ºC.

5. Višňový koláč s orechovou mrveničkou je hotový! Dobrú chuť!

This slideshow requires JavaScript.

 


Komentáre

Pridaj svoj komentár

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť