Zapekaný karfiol prešpikovaný syrovými hranolkami

0

Tento recept z kategórie vegetariánskej kuchyne Vás zasýti, je chutný a veľmi jednoduchý na prípravu.

Čo potrebujeme: karfiol, kvalitný tvrdý syr, maslo, múka, mlieko, soľ, na posypanie pažitka

Čas prípravy: 10 min príprava + 1 hod varenie

Postup:

Karfiol umyjeme, dáme variť do horúcej osolenej vody (zachová sa chuť karfiolu), varíme do polomäkka, aby sa nerozpadal. Po uvarení scedíme, nenecháme vychladnúť ale schladíme studenou vodou. Syr narežeme na hranolky (podľa veľkosti karfiolu). Celý karfiol prešpikujeme týmito syrovými hranolkami.

Pripravíme si bešamelovú omáčku. Z masla a múky pripravíme bielu zápražku, ktorú zalejeme vlažným mliekom, takým množstvom aby sa omáčka dala nalievať. Zapekaciu misu potrieme maslom a vložíme dnu karfiol. Zalejeme bešamelovou omáčkou. To všetko prikryjeme nastrúhaným syrom. Posypeme pažitkou a dáme zapekať cca 30 min. pri 180 stupňoch, kým nenadobudne ružovú farbu. Podávame s listovým šalátom, paradajkami alebo inou zeleninou podľa chuti.

 foto: shutterstock


Komentáre

Pridaj svoj komentár

shutterstock_201745592

Zásobník plný zdravého životného štýlu

Tvoríme pre vás články, rozhovory a seriály o cvičení a stravovaní. 

Prihláste sa na pravidelný týždenný súhrn príspevkov a ihneď si STIAHNITE náš E-BOOK s receptami na prípravu 9 zdravých SMOOTHIES.

To všetko pre Vás ZDARMA.

Ďakujeme, už je to takmer hotovo :) Ešte prosím prejdite do Vašej mailovej schránky a potvrďte odber kliknutím na zaslaný link.

Pokračovaním používania tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním cookies. viac informácií

Cookies na tejto stránke sú nastavené automaticky na "povolené". Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Google. Ak budete pokračovať v používaní stránky v tomto nastavení, alebo kliknete na "súhlasím", vyjadrujete tým svoj súhlas.

Zatvoriť